Companii

Statul a semnat contractul cu intermediarii ofertei Transelectrica. Tranzacţia va avea loc în primăvara anului viitor

Statul a semnat contractul cu intermediarii ofertei Transelectrica. Tranzacţia va avea loc în primăvara anului viitor

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Andrei Chirileasa

14.11.2011, 15:34 212

Consorţiul format din Banca Comercială Română, Intercapital Invest şi Swiss Capital a semnat astăzi contractul pentru intermedierea ofertei publice secundare Transelectrica cu reprezentanţii OPSPI.

Cei trei intermediari vor pregăti oferta publică prin care Ministerul Economiei îşi propune să vândă pe bursă un pachet de 15% din acţiunile Transelectrica, iar conform estimărilor oferta ar urma să aibă loc în primăvara lui 2012. Din această vânzare, statul ar putea strânge circa 45 mil. euro, luând în considerare capitalizarea actuală a companiei, de aproape 300 mil. euro.

"Odată cu semnarea contractului, consorţiul începe pregătirea ofertei Transelectrica. BCR împreună cu partenerii Intercapital Invest şi Swiss Capital vor lucra pentru succesul acestei oferte şi al programului Guvernului României de privatizări prin intermediul pieţei de capital", a declarat Dan Weiler, directorul executiv al departamentului de corporate finance & investment banking din cadrul BCR.

"Transelectrica este o companie puternică şi cu perspective de dezvoltare şi suntem încrezători că această ofertă de acţiuni va atrage interesul unei game largi de investitori", a adaugat Weiler.

MECMA a derulat o licitaţie pentru intermedierea ofertei publice secundare în luna septembrie. Consorţiul BCR - Intercapital Invest - Swiss Capital a fost desemnat câştigătorul licitaţiei în 12 octombrie 2011, fiind de altfel şi singurul intermediar care a depus o ofertă.

Ministerul Economiei deţine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%. Restul acţiunilor sunt tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO