Companii

Studiu Coface: În sectorul construcţiilor, 1.446 de firme au intrat anul trecut în insolvenţă, în timp ce în comerţul cu amănuntul numărul acestora a ajuns la 825 şi în comerţul cu ridicata şi distribuţie la 815

Studiu Coface: În sectorul construcţiilor, 1.446 de...

Autor: Alexandra Matei

22.02.2024, 10:00 118

Insolvenţele din aceste domenii reprezintă aproape jumătate din totalul numărului de insolvenţe înregistrate în 2023 „Ne aşteptăm la o creştere moderată a numărului de insolvenţe în 2024 cauzată în special de scăderea consumului şi de costul mare de finanţare“.

NumÂrul insolvenţelor a rămas anul trecut la un nivel similar cu cel din 2022, arată datele din cel mai re­cent studiu Coface privind situaţia insolvenţelor din România. În 2023, s-au deschis 6.650 de proceduri noi de insolvenţă faţă de 6.649 în anul prece­dent, iar podiumul companiilor insol­vente a rămas neschimbat, cele mai multe fiind din construcţii şi comerţ.

Inflaţia şi situaţia geopolitică sunt printre principalele provocări pe care mediul de business le-a întâlnit în ulti­mii ani, însă, după cum spun reprezen­tanţii Coface, se vede o stabilitate a mediului antreprenorial românesc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO