Companii

Studiu Confidex printre manageri: creşte încrederea în economie, se reiau recrutările, scăderile afacerilor şi ale profitului sunt mai mici decât cele estimate la începutul pandemiei

 Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.02.2021, 10:52 91

Îngrijorarea managerilor români cu privire la evoluţia economiei s-a redus în ultimul trimestru din 2020 comparativ cu cel de-al doilea trimestru din 2020, când previziunile referitoare la pandemie erau mult mai pesimiste, arată cel mai recent studiu Confidex realizat de Impetum Group.

Indicele Confidex a ajuns la 45, faţă de 41 în ediţiile anterioare ale studiului, ceea ce relevă o creştere a încrederii managerilor români în economie.

„S-a dublat numărul managerilor care mizează pe digitalizare în companiile lor, iar 55% din companii au declarat că lucrează în regim de telemuncă. A scăzut cu 8% ponderea celor care spun că propria companie a fost afectată de pandemie, iar 85% dintre manageri consideră că demararea campaniei de vaccinare va avea un impact pozitiv asupra businessului lor şi a economiei în general. De asemenea, se reia activitatea de recrutare. În general, veştile au o dinamică optimistă”, spune Andrei Cionca, CEO Impetum Group, care gestionează companiile aflate în dificultăţi financiare.

Studiul mai arată că 64% dintre manageri au declarat că vor regândi strategia companiei loc ca efect al pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO