Companii

Subway îşi continuă expansiunea: restaurantul numărul doi s-a deschis la Cluj

 Subway îşi continuă expansiunea: restaurantul numărul doi s-a deschis la Cluj

Autor: Cristina Roşca

07.05.2012, 11:12 1009

Lanţul de restaurante fast-food Subway, cel mai mare lanţ de restaurante din lume, a deschis sâmbătă cinci mai al doilea restaurant de pe piaţa locală la centrul comercial Iulius Mall Cluj. Prima locaţie a fost inaugurată în capitală, în zona Pieţei Victoriei, în luna aprilie.

În Cluj, restaurantul se află la etajul mallului, în cadrul food court-ului si ocupă o suprafaţă de 80 mp. Până la finele acestei luni va mai fi deschisă o locaţie în Palas Iaşi, complex dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu, care deţine şi centrele comerciale Iulius Mall.

Fiecare restaurant Subway are în spate un francizat, neexistând un master-francizat pentru toată piaţa, precum în cazul con­curen­ţilor de la KFC (adus de Gabriel Popo­viciu) şi Burger King (Marius Nasta şi Eli Davidai).

Cei care doresc să deschidă un astfel de restaurant au nevoie de 7.500 de euro taxă de franciză, cel puţin 100.000 de euro in­vestiţie în locaţie şi un spaţiu de minim 40-50 de metri pătraţi. Aceste condiţii se adaugă planului de business menit să îi convingă pe americani de viabilitatea restau­rantului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO