Companii

Suzuki lanseaza modelul Ignis

03.10.2000, 00:00 18



Constructorul japonez Suzuki vine pe piata cu un nou model compact, intitulat Ignis, si care va fi disponibil in patru versiuni. Situat in gama companiei nipone intre Jimmy si Wagon Rplus, Ignis indeplineste in acelasi timp rolul de monovolum urban si cel de tot-teren "de loisir".

Aceasta este a doua premiera din acest an a firmei nipone, dupa lansarea modelului Wagon R plus, a carui prezentare oficiala a avut loc in primavara, la Salonul de la Geneva.

Ignis a fost conceput cu scopul de a raspunde unor exigente diferite ale consumatorilor. El se adreseaza atat tinerilor celibatari a caror activitate se desfasoara preponderent in centrele urbane cat si familiilor cu sau fara copii.

Familia de modele Ignis cuprinde patru versiuni diferite - Urban, Family, Outdoor si Rallye. Dupa cum indica si numele, varianta Ignis Urban este destinata in special utilizarii citadine, in timp ce "Family" a fost conceput pentru a raspunde nevoilor de transport familial.

Versiunea Outdoor a fost proiectata pentru iesirile in aer liber, iar modelul Rallye a fost elaborat pentru a participa la noul sezon al Super Campionatului 1600 care va debuta in 2001.

Dimensiunile noului model compact ii confera acestuia o alura sportiva. Ignis are o lungime de numai 3,615 metri, in timp ce latimea nu depaseste 1,59 m.

Automobilul este disponibil in versiunea cu trei si respectiv cinci usi, cu transmisie manuala sau automata. Dotat cu un motor de patru cilindri, cu 16 supape, de 1.328 cc, cu dublu arbore cu came, Ignis va fi oferit pe piata occidentala la un pret extrem de atractiv, situat sub 8.800 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24