Companii

Szarvadi s-a hotarat sa rascumpere Domo, pe o piata in scadere. Actualii actionari au nevoie de bani

Szarvadi s-a hotarat sa rascumpere Domo, pe o piata in scadere. Actualii actionari au nevoie de bani
03.06.2010, 23:32 60

Omul de afaceri Lorand Szarvadi, care a vandut in 2007, in plinboom al consumului, pentru 62,5 mil. euro pachetul majoritar deactiuni la retailerul de electronice si electrocasnice Domo,incearca sa recastige controlul asupra companiei.

Szarvadi, 43 de ani, a facut in acest sens o oferta actionaruluimajoritar, fondul de investitii Trans Balkan Investments, pentrupreluarea unui pachet de 61,8% din TechnomarketDomo. Valoareaofertei nu a fost insa comunicata, insa valoarea de piata acompaniei este probabil mai scazuta fata de 2007.

Aceasta este prima miscare de acest gen a unui antreprenorroman, care dupa ce a renuntat la controlul afacerii incearca saredevina actionar majoritar. Szarvadi, care continua sa ocupepozitia de director executiv al Domo, a declarat pentru Mediafax caa facut o oferta de achizitie impreuna cu fondatorul firmei bulgareTechnomarket, Nikolai Kitov, iar o eventuala achizitie ar puteaavea loc si "cu ajutorul altor investitori". "Consiliul deadministratie este in discutii cu actionarii minoritari ai TMD(TechnomarketDomo) in legatura cu o oferta indicativa sinesolicitata de a cumpara participatia de 61,8% detinuta de TBIL(Trans Balkan Investments) in TMD", se arata intr-un comunicat alfondului Trans Balkan, remis pe bursa de la Londra.

Fondul cauta bani pentru achitarea unei datorii de 17 mil. eurocatre un fond din Oman si pentru dezvoltarea afaceriiTechnomarketDomo in sud-estul Europei. Domo a inregistrat anultrecut cea mai mica scadere a vanzarilor din comertul cuelectrocasnice, pana la 170 mil. euro, avand o retea de peste 130de magazine. Piata de profil a continuat sa scada in primultrimestru din acest an, cu 25%, dupa un declin mai mare de 50% anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO