Companii

Tabără: Evaziunea, un domeniu care s-a instalat cu rădăcini bune în România

Tabără: Evaziunea, un domeniu care s-a instalat cu rădăcini bune în România

Autor: Dan Lungu

24.03.2011, 21:14 29

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, joi, laBlaj, că evaziunea este un domeniu care "s-a instalat cu rădăcinibune în România", iar în agricultură şi în industria alimentară"este mai pregnantă şi, din păcate, la volume mari", scrieMediafaxBusiness.

"Este un domeniu care de ani s-a instalat cu rădăcini bune înRomânia, evaziunea. Din păcate, nu numai în agricultură, dar înagricultură şi în industria alimentară ea este mai pregnantă şi,din păcate, la volume mari", a spus Valeriu Tabără, prezent la"Sărbătoarea mierii".

Ministrul Agriculturii a afirmat că, pe lângă evaziune, sunt şialte probleme complementare care trebuie rezolvate, spunând că vatrebui mărită producţia agricolă în România şi apoi va trebuirealizat un sistem de fiscalitate specific agriculturii, care săducă la o transparentizare.

"În primul rând, trebuie să mărim producţia. Este cel mai importantlucru. Să nu realizez producţii mici, să mă duc la randamente mari,să realizez calitate. Şi apoi să umblăm la un sistem de fiscalizarecu specificitate pentru agricultură, fiscalitatea să nu creeze ofrică producătorului, astfel încât să nu mai fie preocuparea pentrua aduce în negru economia, ci de a o transparentiza. Evaziunea estedoar o latură care trebuie rezolvată", a spus Tabără.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO