Companii

TBI Credit isi majoreaza capitalul cu 1,5 mil. euro

20.03.2006, 00:00 39

Compania de credite de consum TBI Credit, parte a holdingului TBIH Financial Services Group, si-a majorat capitalul social cu 5,2 milioane de lei (1,5 milioane de euro), pana la 12,1 milioane de lei.

"Majorarea de capital este prima din acest an si se inscrie in strategia noastra de dezvoltare ca societate nebancara", a declarat Florentina Mircea, presedintele consiliului de administratie al TBI Leasing, actionarul majorital al TBI Credit.

Majorarea de la inceputul acestui an va fi urmata de o alta masura similara pana la sfarsitul anului, valoarea acesteia urmand sa depaseasc un milion de euro, potrivit reprezentantului TBI Leasing.

TBI Credit a anuntat la sfarsitul anului trecut lansarea impreuna cu retailerul de electronice si electrocasnice Cosmo a unei companii specializate de credite de consum, Fortuna Credit. Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de cele doua companii la inceputul acestui an.

Potrivit estimarilor oficiale, anul acesta creditele acordate de Fortuna Credit ar putea ajunge la 30 de milioane de euro. Anul trecut, TBI Credit anticipa un volum al finantarilor de 25 de milioane de euro, ceea ce reprezenta o crestere de patru ori fata de nivelul anului 2004. Pentru acest an, obiectivele vizau un volum de contracte de 55 de milioane de euro.

In acest moment, pe piata creditelor de consum activeaza Credisson (desprinsa prin externalizarea activitatii de creditare a Flanco si cumparata de catre Cetelem, divizia de consumer finance a BNP Paribas), Estima (detinuta de Fondul Romano-American pentru Investitii si Domo Retail, compania care opereaza reteaua Domo), dar si Credex (compania de credite de consum detinuta de grupul Altex si Raiffeisen Bank). TBI Credit are drept principal actionar TBI Leasing, parte a grupului israelian Kardan.

Kardan a fost prezent pe piata romaneasca si prin intermediul companiei de asigurari Omniasig, vanduta anul trecut catre Wiener Staeditsche, dar si prin intermediul dezvoltatorului imobiliar GTC Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO