Companii

TBI Leasing, contracte de 46 mil. euro la noua luni

02.11.2005, 18:55 10

Compania TBI Leasing a incheiat in primele noua luni contracte in valoare de 46 mil. euro, cu 40% mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Cresterea a fost sustinuta de evolutia din acest an a pietei auto, unde societatea isi indreapta cea mai mare parte a finantarilor.

"In primele trei trimestre ale acestui an am incheiat contracte cu peste 3.300 de clienti noi si am reusit sa depasim numarul de clienti din intreg anul 2004", a declarat Florentina Mircea, directorul general al companiei. "De asemenea, ne-am majorat numarul de furnizori de la 297 in 2004 la 370 in primele noua luni din 2005", a adaugat ea.

Cea mai mare pondere in valoarea totala a contractelor TBI Leasing au avut-o autoturismele noi cu 69%, urmate de echipamente cu 18% si autoturismele second hand cu 11%.

Leasingul imobiliar a reprezentat 3% din valoarea portofoliului in primele trei trimestre, cu o valoare medie a contractelor de 40-50.000 de euro.

Societatea va lansa trei noi produse, printre care si un nou produs de leasing imobiliar cu o durata de zece ani prin care urmareste sa isi dubleze proportia finantarilor imobiliare in urmatorul an.

"Ne propunem ca in 2006 sa ne dublam valoarea contractelor de leasing imobiliar, care sa ajunga la o pondere de 7% in totalul finantarilor pe care le vom face anul viitor", a afirmat Mircea. TBI Leasing va mai lansa un produs de leasing operational cu administrarea flotei si un altul de leasing instant pentru autovehicule.

In perioada ianuarie-septembrie, TBI Leasing a avut o cota de piata de 5,2%, potrivit statisticilor Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania, situandu-se pe pozitia a saptea in clasamentul membrilor asociatiei.

Pentru 2006, compania estimeaza un volum total al contractelor de peste 80 mil. euro si un volum al activelor de peste 70 mil. euro.

Compania are 7 sucursale in orasele Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Bacau, Iasi, Cluj si Timisoara. Pana la sfarsitul anului intentioneaza sa deschida inca trei sucursale, iar in 2006 sa ajunga la 20 de sucursale in tara. In luna mai societatea si-a majorat capitalul social de la 2,6 mil. euro la 3,75 mil. euro, iar in luna noiembrie a recurs la o noua operatiune de majorare, pana la 5,27 mil. euro.

TBI Leasing a fost infiintata in martie 2002, iar in acest moment are ca actionari grupul financiar TBIF Financial Services BV cu o cota de 99,12% si TBIH Financial Services Group NV cu 0,877%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO