Companii

TBI Leasing si-a bugetat un castig net de 1,8 mil. euro

31.03.2005, 00:00 19


TBI Leasing estimeaza, pentru acest an, un profit net de circa 1,8 milioane de euro, in crestere cu circa 60% fata de nivelul inregistrat in 2004, de 1,1 milioane de euro, si cu 20% mai mult fata de previziunile initiale, declara presedintele companiei, Florentina Mircea.


"Profitul net obtinut in primele doua luni, de 400.000 euro, coroborat cu valoarea contractelor incheiate in primul trimestru, de 12,5 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul propus, ne indreptateste sa avansam aceste date", a precizat Mircea.


Cu un volum al contractelor finantate, anul trecut, de peste 45 milioane de euro, TBI Leasing detine o cota de 4,5% din volumul total al contractelor incheiate la nivelul Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).


Conform ASLR, volumul contractelor incheiate la nivelul Asociatiei reprezinta aproximativ 55% din totalul pietei de profil romanesti, estimata, anul trecut, la aproximativ 1,8 miliarde de euro.


In luna februarie, TBI Leasing a infiintat TBI Agent de Asigurare.


"Decizia de infiintare a acestei societati este legata de faptul ca primele de asigurare intermediate de agentii de asigurare sunt exceptate de la plata taxei pe valoarea adaugata", a declarat oficialul TBI Leasing.


In prezent, TBI Leasing pregateste o a doua emisiune de obligatiuni, in valoare de minimum 3 milioane de euro, care va fi lansata in perioada mai-iunie.


"Nivelul de trei milioane de euro reprezinta suma minima stabilita in functie de activele, fondurile proprii si rezultatele societatii", a adaugat Mircea.


TBI Leasing activeaza prin biroul central din Bucuresti, prin cele sase birouri proprii din Constanta, Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi, Bacau si Craiova, precum si prin intermediul sucursalelor Omniasig.


TBI Leasing a fost infiintata in martie 2002, avand ca actionari grupul financiar TBIF Financial Services BV cu o cota de 98,77%, societatea de asigurari Omniasig cu 1,22% din capitalul social al companiei si trei actionari persoane fizice.


TBIF Financial Services BV este parte a grupului financiar olandez TBIH Financial Services Group NV, prezent in Europa Centrala si de Est, in Bulgaria, Romania, Croatia, Slovacia, Iugoslavia, Bosnia-Hertegovina si Georgia, prin fonduri de pensii private si asigurari, precum si prin servicii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO