Companii

Teodor Pop a plecat de la RED, dezvoltatorul proiectului „suspendat” Armonia Braila

Teodor Pop a plecat de la RED, dezvoltatorul proiectului „suspendat” Armonia Braila

Teodor Pop, 41 de ani, va ramane in piata imobiliara urmand sa se concentreze asupra unor proiecte rezidentiale proprii, dupa ce pachetul de actiuni pe care il detinea in RED a fost redistribuit celorlalti actionari

28.02.2010, 23:12 1132

Teodor Pop, unul dintre actionarii minoritari si directorgeneral al companiei de dezvoltare imobiliara RED ManagementCapital, a parasit firma dupa o colaborare de peste patru ani cucompania controlata de fondurile de investitii Warburg Pincus siGED, perioada in care au fost dezvoltate doua centre comerciale siun ansamblu rezidential.

Pop, 41 de ani, va ramane in piata imobiliara urmand sa seconcentreze asupra unor proiecte rezidentiale proprii, dupa cepachetul de actiuni pe care il detinea in RED a fost redistribuitcelorlalti actionari.

"Imi propun sa dezvolt ansambluri rezidentiale, fie de lux, fieieftine, proiecte compatibile cu programele de sustinereguvernamentala. Nu am cumparat inca terenuri deoarece consider catrebuie intai sa ai un proiect clar, abia apoi treci la achizitii",a declarat Pop pentru ZF, fara a da detalii cu privire la pachetulfinanciar cu care a plecat din firma.

RED si-a restrans puternic activitatea pe piata locala, astfelca jumatate din cei peste 40 de angajati au parasit compania inultimele luni.

"Ne-am redus echipa in linie cu activitatea pentru a regandiintregul plan de investitii. Nu mai vrem sa ne grabim cu livrareaunor proiecte, cu exceptia centrelor comerciale Cadran din Marghitasi Husi, pentru care avem finantare", a declarat Andrew Stear,managing partner al RED.

Compania detine numeroase terenuri in diverse orase din tara,din Satu Mare si Baia Mare pana in Constanta sau Iasi. Majoritateaacestor proiecte sunt, intr-un fel sau altul, blocate.

"Proiectul din Constanta (World Trade Center, mall si birouri -n.r.) este amanat pentru 2012. In prezent suntem in proces decautare a unui alt constructor. Am oprit centrul comercial de laSatu Mare deoarece vrem sa reluam procesul de inchiriere. La Iasivom repozitiona proiectul de locuinte in campus studentesc cu ocapacitate de 1.200 de locuri, iar prima faza a parcului hi-techdin Iasi va incepe anul viitor. Incercam sa repozitionam proiectuldin Braila (a carui activitate a fost suspendata in vara anuluitrecut - n.r.), dar foarte putini retaileri cauta sa se extinda inaceasta perioada", a precizat Stear.

In afara proiectului de la Braila, RED a mai realizat centrulArmonia din Arad, vandut catre Immoeast, si a fost coactionar inansamblul de locuinte Natura Residence din Bucuresti.

"Asa este real estate-ul. Merge cu suisuri si coborasuri.Principalul obiectiv acum este sa «hold the fort» (ne mentinem pepiata - n.r.)", a concluzionat managerul de 57 de ani, care a maifost implicat pe piata locala in dezvoltarea parcului de afaceriIRIDE din Pipera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO