Companii

Terapia Ranbaxy ar putea obtine 20 mil. euro din vanzarea unui teren in Cluj-Napoca

25.04.2007, 18:44 91

Terapia Ranbaxy, unul dintre principalii producatori de medicamente de pe piata locala, a decis sa vanda, prin licitatie, 9 hectare de teren in Cluj-Napoca, valoarea terenului fiind estimata de agentiile imobiliare clujene la maximum 20 mil. euro.
Terenul ce urmeaza sa fie vandut se afla in zona industriala a orasului, in aceeasi arie cu unitatile de productie de medicamente ale companiei Terapia si are tripla deschidere si toate utilitatile instalate.
Conform reprezentantilor agentiilor imobiliare clujene, este vorba despre cea mai mare suprafata de teren compacta aflata in zona. Pretul terenului variaza intre 50 de euro si 200 de euro pe metrul patrat, in functie de destinatia care va fi obtinuta de la Directia de Urbanism a Primariei Cluj-Napoca.
"Pretul terenului depinde de ceea ce se poate construi acolo. Daca se va schimba destinatia industriala in destinatie rezidentiala, pretul ar ajunge la 200 euro/metrul patrat. Daca va ramane destinatie industriala, pretul variaza intre 70 si 80 euro/mp. Pretul ar fi de aproximativ 150 de euro daca s-ar obtine destinatie comerciala si s-ar construi un mall sau un supermarket", sustine Claudiu Truta de la agentia imobiliara Grup de Lux.
Acesta a mai spus ca in cazul in care se va obtine dreptul de a realiza locuinte, valoarea terenului va depinde si de regimul de inaltime ce va fi aprobat. "Pana la urma totul va fi la latitudinea Primariei care va hotari prin Planul Urbanistic Zonal ce se va face aici", a mai precizat Truta.
Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au precizat ca pana in prezent Terapia nu a facut nicio solicitare de eliberare a unui Plan Urbanistic Zonal.
"Procesul de licitatie prezent se supune regulilor normale in cazul unor astfel de procese. Toate informatiile legate de terenul oferit spre vanzare si despre conditiile de licitatie se afla cuprinse in caietul de sarcini. Vanzarea unor active face parte din intentia companiei de a-si rationaliza activitatile non-operationale si de a se concentra exclusiv pe cercetarea, dezvoltarea, productia si comercializarea de medicamente", a declarat pentru ZF Transilvania Dragos Damian, CEO al Terapia Ranbaxy.
De curand, oficialii Ranbaxy au anuntat investitii de peste 10 mil. dolari in acest an la Terapia, nivel similar cu cel din 2006.
Anul trecut, Ranbaxy Laboratories Ltd. a achizitionat, prin Ranbaxy Netherlands BV, 96,7% din compania romaneasca de produse generice Terapia SA. Ranbaxy este unul dintre cei mai mari producatori de generice din lume, cu vanzari la nivel international de 1,17 miliarde de dolari anul trecut. Ranbaxy activeaza in 125 de tari si detine capacitati de productie in 8 tari, inclusiv Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO