Companii

Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea Galaţi: Sunt companii care îşi repatriază angajaţii din Ucraina şi stau în hotelurile noastre câteva zile

Traian Sandu, proprietar Galtour – Dunărea: Sunt companii care şi-au planificat tot felul de evenimente, au solicitat informaţii, dar nu s-au concretizat în rezervări.

Traian Sandu, proprietar Galtour – Dunărea: Sunt companii care şi-au planificat tot felul de evenimente, au solicitat informaţii, dar nu s-au concretizat în rezervări.

Autor: Miruna Diaconu

29.03.2022, 17:45 197

♦ Hotelurile din Galaţi, redeschise după un amplu proces de renovare şi rebranding, au înregistrat anul trecut o creştere de doar 25% a veniturilor faţă de 2020.

Traian Sandu, proprietarul gru­­pu­lui Galtour – Dunărea, care ad­mi­­nistrează hotelurile ibis şi Mercure din Galaţi, spune că în această pe­rioa­dă gradul mediu de ocu­pare atin­ge circa 80%, ca urmare a valului ma­re de refugiaţi care au ajuns în oraş, însă mulţi dintre aceş­tia sunt an­ga­jaţi re­patriaţi ai com­pa­niilor din Ucraina.

„Sosirile individuale au fost în primele două săptămâni, la noi s-au ca­zat oameni cu posibilităţi materiale mai bune, care au venit cu mijloacele de transport proprii, dar acest val a fost în primele două săptămâni. Acum operăm câteva contracte pe care le avem cu companii străine care şi-au repatriat angajaţii, sosirile indi­vi­duale au scăzut substanţial. Acum com­paniile îşi repatriază angajaţii, exis­tă un rulaj, dar aceştia sunt în tran­zit“, spune Traian Sandu.

Mulţi dintre cetăţenii ucraineni care s-au cazat la hotelurile din Galaţi au petrecut între 1 şi 3 zile acolo, iar cei care au decis să rămână pe o lungă durată s-au reorientat către închirie­rea de apartamente în oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO