Companii

Transelectrica: Găsim foarte greu specialişti tineri. Vârsta medie a angajaţilor din companie este de 46 de ani

Foto: Victor Ciupuliga

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Roxana Petrescu

24.03.2015, 00:05 833

Transelectrica, transportatorul naţional de energie, companie-cheie în sistemul energetic românesc, are peste 2.000 de angajaţi cu o vârstă medie de 46 de ani, confruntându-se cu dificultăţi semni­ficative în adu­cerea de oameni noi în companie, mai ales în cazul personalului operativ din staţiile electrice.

Situaţia cu care se confruntă Transelectrica este ge­ne­ralizată la nivelul sistemului energetic naţional, cele mai multe companii din acest do­me­niu spunând că întâmpină difi­cul­tăţi în găsirea personalului tehnic tânăr.

„Vârsta medie a angajaţilor din com­panie este de 46 de ani“, spun repre­zentanţii Transelectrica, firmă care are peste 2.000 de oameni. „Pe o scară de la 1 (uşor) la 10 (foarte greu) aprecierea ar fi de 8 în ceea ce priveşte dificultatea cu care ne găsim speciliştii.“

WikiZF: Profilul companiei Transelectrica

Potrivit acestora, ramura de acti­vitate cea mai descoperită este per­sonalul operativ din staţiile elec­trice de transformare aferente sucursa­lelor de transport de energie electrică sau personalul operativ necesar funcţionării Dispecerului Energetic Naţional, unitatea care practic coordonează toate fluxurile de energie din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO