Companii

Tranzacţie cu bătaie lungă. Ikea intră în Moldova şi merge la Iaşi, lângă viitorul Mall Moldova al celor de la Prime Kapital

Tranzacţie cu bătaie lungă. Ikea intră în Moldova...

Autor: Bogdan Alecu

05.10.2023, 00:07 5956

Ikea este în curs de achiziţie a unui teren în cadrul actualului ERA Shopping Park, viitor proiect Moldova Mall al celor de la Prime Kapital, potrivit celor de la iasi4u.ro.

Iaşiul reprezintă un pariu mare pentru Prime Kapital şi Martin Slabbert - fondul de investiţii deja lucrează la proiectul Silk District, care va include 2.500 de apartamente şi 100.000 de metri pătraţi de birouri, dar şi Mall Moldova, care a fost anunţat drept al doilea mall regional din România, după Băneasa din Bucureşti.

Viitorul magazin va fi construit pe un lot de 5,2 hectare în cadrul proiectului ERA, în proximitatea Brico Depot, iar compania suedeză a demarat deja procedurile pentru autorizare. Magazinul din Iaşi va fi al patrulea Ikea din România, după cele două din Bucureşti şi cel de-al treilea de la Timişoara. Prima menţiune a unui posibil magazin Ikea la Iaşi a avut loc în 2008, la un an de când compania a cumpărat magazinul din Băneasa de la Puiu Popoviciu. La acea vreme zvonurile indicau o suprafaţă construită de 24.000 de metri pătraţi la Iaşi, potrivit surselor citate de ZF. Planul la acea vreme al Ikea includea un total de şase magazine în România, pe termen mediu, din care au fost realizate doar alte două, pe lângă cel din Băneasa.

În 2008 economia mondială avea să se prăbuşească, după colapsul Lehman Brothers din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO