Companii

Trei zone de birouri din Capitală concentrează peste 60% din angajaţii clădirilor moderne

Trei zone de birouri din Capitală concentrează peste...

Autor: Cristina Bellu

31.08.2018, 00:04 781
Numărul de angajaţi care lucrează în Bucureşti în clădirile de birouri de clasa A şi B ar putea urca până la 270.000  până la finalul acestui an, în condiţiile în care în primul semestru al anului curent numărul acestora a ajuns la aproximativ 253.000, în creştere cu 3.000 faţă de începutul anului, arată o analiză a C&W Echinox.

„Numărul angaja­ţilor care lucrează în clădiri de birouri clasa A şi B este în continuă creştere. În condiţiile în care disponibilitatea forţei de muncă este redusă, chiriaşii sunt din ce în ce mai interesaţi să ocupe spaţii de birouri în clădiri care 

să-i susţină în demersul lor de a atrage şi a reţine angajaţi talentaţi. Astfel, proprie­tarii şi firmele care administrează clădiri de birouri încep să fie şi ei implicaţi în procesul de atragere de noi talente şi retenţie a angajaţilor existenţi (...)”, spune Mădălina Cojocaru, partner, Office Agency C&W Echinox.

Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca şi zona de vest ocupă în continuare primele trei po­ziţii din punctul de vedere al nu­mă­rului de angajaţi din clădirile de birouri moderne, cu aproximativ 52.000 de persoane în clădirile de birouri din zona Pipera Sud, circa 45.000 în zona Barbu Văcărescu - Floreasca şi în jur de 38.500 în vest, cele trei zone concentrând 63% dintre angajaţii clădirilor moderne de birouri din Bucureşti. Clădirile de birouri cu cea mai mare rată de metri pătraţi per anga­jat sunt situate în spe­cial în zona cen­trală şi CBD (Central Busi­ness District: Piaţa Victoriei - Piaţa Char­les de Gaulle), care găzduiesc în special sedii de firme din sectoare precum consultanţă, asi­gurări şi servicii bancare sau din domeniul farmaceutic. La polul opus, cu cea mai mică rată de metri pătraţi per angajat rămâne zona Pipera Sud (Dimitrie Pom­peiu), zona de birouri dedicată ope­raţiunilor de back-office, fiind o desti­naţie aleasă în special de compa­niile care oferă servicii de outsourcing.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO