Companii

Triplast estimeaza un plus al vanzarilor de 20%

16.03.2007, 20:04 77

Compania Triplast din Targu-Mures, producator si furnizor de articole din material plastic si structuri de otel, estimeaza pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de 8,2 mil. euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut.
De curand Triplast a achizitionat o hala de 3.000 mp la periferia orasului, in care intentioneaza sa construiasca o noua linie de productie.
Potrivit reprezentantilor companiei lucrarile de reabilitare si modernizare a noului spatiu au fost deja demarate, asfel ca pana la sfarsitul anul 2007 sa fie posibila inceperea activitatii de productie. Pana in prezent investitia depaseste 1 milion de euro.
"Scopul principal al investitiei este cresterea productivitatii companiei in vederea satisfacerii volumului mare de comenzi venite din partea clientilor nostri. Intentionam sa marim numarul de angajati ai Triplast cu pana la 20% odata cu inceperea activitatii de productie in noua fabrica", a declarat pentru ZF Transilvania Kerekes Botond, directorul economic al companiei.
Ponderea exportului reprezinta in momentul de fata 5% din totalul vanzarilor Triplast, insa potrivit oficialilor companiei se estimeaza pentru acest an o majorare a livrarilor pe pietele externe pana la 15%. Partenerii externi de afaceri ai Triplast sunt din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Austria si Spania. "Estimam o evolutie pozitiva a indicatorilor financiari in acest an luand in calcul cererea mare a pietei pentru structurile flexibile din otel utilizate in constructile de poduri, viaducte si tuneluri, marfuri prezente in portofoliul de produse al companiei noastre", a mai spus Kerekes Botond.
Anul trecut compania a investit peste jumatate de milion de euro in achizitionarea de noi masini si utilaje necesare desfasurarii procesului de fabricatie in concordanta cu normele impuse de Uniunea Europeana. Comercializarea produselor Triplast pe piata interna se face in cadrul lanturilor de magazine Metro si Praktiker si prin intermediul altor firme de distributie. "Prin cinci manageri zonali acoperim desfacerea pe intreg teritoriul tarii, cu vanzari directe pe baza de comenzi, indepartand astfel nevoia depozitelor care ar implica alte costuri suplimentare'', spune Kerekes Botond.
Compania produce si furnizeaza tevi si tuburi din material plastic, capace si gratare din fonta, rezervoare din polietilena pentru apa, cosuri si pubele pentru salubritate, cele mai noi produse lansate pe piata fiind structurile din otel ondulat folosite la construirea podurilor si a tunelelor.
Compania Triplast a fost infintata in anul 2002, avand ca principal domeniu de activitate fabricarea si comercializarea produselor din materiale plastice. Numarul de angajati ai firmei in momentul de fata este de 57 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO