Companii

Turcii de la Kastamonu opresc producţia la fabrica de feţe de uşi din Reghin. 324 de angajaţi intră în concediu

Autor: Ioana David

08.04.2015, 13:38 2805

Kastamonu, unul dintre cei mai mari jucători locali din industria de prelucrare a lemnului, opreşte producţia la fabrica de uşi din Reghin în perioada 11 aprilie – 10 mai. Compania a anunţat că  324 de angajaţi urmează să intre în concediu iar decizia „are la bază raţionamente economice, contextul negativ de pe piaţa de profil conducând la necesitatea unei astfel de măsuri.

„Într-un mediu extrem de competitiv, avem în vedere eficientizarea activităţilor de producţie prin demararea şi finalizarea unei noi investiţii, în  producerea de adezivi. Astfel de unităţi există şi în Sebeş sau Rădăuţi. În măsura în care obstacolele actuale sunt depăşite şi realizăm această investiţie, s-ar asigura astfel necesarul de adezivi pentru cele două linii de producţie existente în cadrul Kastamonu Romania, cea de feţe de uşi şi cea de PAL”, a spus Esat Ozoguz, director general Kastamonu România.

Compania a mai anunţat că aceasta va fi prima oprire a activităţii de producţie a fabricii de la Reghin de la preluarea Prolemn de către grupul Kastamonu, în anul 1998.

În 2014, Kastamonu România a înregistrat o cifră de afaceri de 123 mil. euro. Din această cifră, 86 de milioane de euro au provenit din exporturi. Anul acesta compania aşteaptă afaceri de 145 mil. euro.

Compania a anunaţat recent că are în vedere investiţii de 90 mil. euro într-o linie nouă de MDF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO