Turcii de la LC Waikiki au ajuns la afaceri de aproape 200 mil. lei

Secțiune susținută de Medlife Logo

22 aug 2017 Autor: Cristina Rosca

Retailerul turc de modă LC Waikiki a reuşit să îşi majoreze anul trecut businessul cu aproape 50%, apropiindu-se de pragul de 200 de milioane de lei cifră de afaceri. În perioada 2011-2016 compania şi-a majorat vânzările de circa patru ori, pariind atât pe expansiune, cât şi pe politica preţurilor mici, care a prins puternic în România, în special în anii de criză, dar şi după.

LC Waikiki a ajuns pe piaţa locală la o reţea de 25 de magazine, România fiind prima ţară în care retailerul a deschis un magazin în afara graniţelor Turciei, în octombrie 2009. Magazinul a fost inaugurat în Bucureşti, în mallul AFI Cotroceni, unul dintre cele mai puternice de pe piaţă după încasări şi mixul de chiriaşi.

După cifra de afaceri, turcii sunt unul dintre cei mai mari jucători din moda locală, ocupând locul şapte, după Inditex (proprietarul Zara), H & M, C & A, Pepco, New Yorker şi Peek & Cloppenburg, conform calculelor ZF. Piaţa locală de îmbrăcăminte este evaluată la 10,8 mld. lei, în luptă intrând câteva zeci de branduri locale sau internaţionale. Numărul brandurilor este comparabil cu cel de pe pieţele dezvoltate, piaţa fiind puternic concurenţială.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
LC Waikiki
, magazine
, retail
, turci
, moda
, fashion
, branduri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide