Companii

Turcii iau dividende de 1,7 mil.euro la Rulmenţi Bârlad

Turcii iau dividende de 1,7 mil.euro la Rulmenţi Bârlad

Autor: Bogdan Alecu

22.06.2011, 00:03 328

Compania Rulmenţi Bârlad, care face parte din holdingul turcKombassan, a înregistrat anul trecut un profit net de peste 28 mil.lei (6,7 mil. euro), potrivit datelor publicate în MonitorulOficial, din care 25% vor fi distribuite acţionarilor sub formă dedividende (1,7 mil. euro), iar 75% sau 5 mil. euro vor fi ladispoziţia societăţii pentru investiţii.


Profitul net al companiei a fost de aproape cinci ori mai maredecât cel obţinut în anul anterior. Profitul din exploatare acrescut de peste trei ori, ajungând la 37,7 mil. lei după ceafacerile producătorului de rulmenţi s-au majorat cu 57,5%, până la227,5 mil. lei (54 milioane de euro). Marja de profit net aproducătorului din Bârlad a ajuns la peste 12%.

Creşterea de anul trecut a afacerilor a plasat Rulmenţi Bârlad pepoziţia a doua între producătorii de pe piaţa de material rulant şieste totodată cea mai profitabilă companie de pe această piaţă.Reprezentanţii companiei spuneau la începutul anului că în 2011mizează pe un avans de 40-50% la nivelul producţiei de rulmenţi.
Holdingul turc Kombassan deţine circa 90,7% din acţiunile RulmenţiBârlad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO