Companii

Un antreprenor vrea să producă la Craiova tractoare de putere mică

Cătălin Stroe. Fotograf: Silviu Matei

Cătălin Stroe. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

18.05.2015, 00:07 2856

Producătorul de motoutilaje agricole Ruris din Craiova, controlat de omul de afaceri Cătălin Stroe, are în derulare un proiect pentru realizarea unui tractor de putere mică şi speră ca până la toamnă să finalizeze prototipul şi să înceapă producţia de serie.

În România singurele companii care mai produc tractoare sunt IRUM Reghin şi MAT Craiova, care se concentrează însă pe producţia de tractoare pentru fermele semiindustriale şi industriale, potrivit datelor ZF. „Ţinta este către micii fermieri, care vor putea lucra mecanizat“, spune Stroe.

Ruris face astfel primii paşi pentru intrarea pe un segment mai puţin abordat de furnizorii de utilaje agricole, şi anume, piaţa fragmentată a micilor fermieri, care deţin în Ro­mânia 4 milioane de hectare arabile, adică aproape jumă­tate din totalul disponibil. Ruris a reuşit să ajungă la afaceri de 30 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 60%, iar pentru 2015 mizează pe un avans de 20%, în contextul în care vrea să dezvolte exporturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO