Companii

Un consultant poate castiga la fel de bine ca un manager de companie, spun fosti executivi din farma

Un consultant poate castiga la fel de bine ca un manager de companie, spun fosti executivi din farma
31.03.2010, 23:15 151

Dragos Dinu, fostul CEO al grupului farmaceutic A&D Pharmasi Nicolae Voiculescu, fostul sef al Novartis Romania, spun ca dinconsultanta se castiga la fel de bine ca intr-o companieprivata.
In 2008 ei au pus bazele companiei de consultanta specializata peindustria de sanatate Link Resource, alaturi de Ion Nestor,partener coordonator al firmei de avocatura Nestor Nestor DiculescuKingston Petersen (NNDKP), iar anul trecut au avut o cifra deafaceri de peste 1 mil. euro.
"2009 a fost un an bun, iar rezultatele au fost peste estimari.Pentru 2010 ne-am stabilit un target de crestere de 25-30%", a spusNicolae Voiculescu, partener al Link Resource. El a precizat caavansul va veni in principal din partea clientilor noi. Lainceputul anului trecut firma avea 3-4 clienti, iar acum inportofoliu sunt 20 de nume. Cel mai mare contract avut a fost de"putin peste 200.000 de euro", insa actionarii Link Resource nu auprecizat numele clientilor.
In legatura cu motivele pentru care managerii renunta la companiipentru a alege consultanta, reprezentantii Link Resource afirma casunt momente cand banii nu mai sunt un stimulent financiar."Acumulezi expertiza si simti ca vrei sa generezi valoare. Se poateintampla si in interiorul unei organizatii, dar ce faci cand ajungipe o pozitie de top si nu ai unde sa mai cresti", spune DragosDinu, partener al Link Resource.
Dragos Dinu este unul dintre cei mai cunoscuti oameni din industriafarmaceutica, avand un mandat de sase ani la conducerea celui maimare grup farmaceutic local, A&D Pharma. In 2007, el a avut uncastig lunar de aproximativ 26.000 de euro, conform datelorpublicate la acea vreme de A&D Pharma la Bursa dinLondra.
" Exista si posibilitatea ca un consultant sa revina in cadrul uneicompanii. Nu poti sa spui ca nu vei mai face ceea ce ai facut panala un moment dat. Nu poti sa respingi complet ideea. Acum insa num-as intoarce", mai spune Dinu.
Pentru urmatorii ani, compania estimeaza o crestere de "doua cifre"a incasarilor. Link Resource estimeaza ca piata de servicii deconsultanta, management si executie in industria sanatatii are unpotential de 10-20 mil. euro in urmatorii trei ani. In cadrulcompaniei, actionar este si Alexandra Petrila, care anterior alucrat in cadrul Novartis Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24