Companii

Un fost director al Pfizer a investit 1 mil. euro intr-un showroom de iahturi

30.04.2008, 17:15 50

Gabriel Hanganu, fost director al filialei locale a companiei farmaceutice Pfizer pana in anul 2000, a deschis un showroom de ambarcatiuni de agrement in Bucuresti, in apropierea podului Otopeni, in urma unei investitii de 1 mil. euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, showroomul Willon Harbour are o suprafata de 700 mp si o capacitate de expunere de aproximativ 15 ambarcatiuni. Pentru primul an de activitate compania estimeaza vanzari de 1 mil. euro, in timp ce pentru 2009 cifra de afaceri este aproximata la 1,5 mil. euro. Willon Harbour comercializeaza ambarcatiuni de 6-9 metri, printre brandurile expuse fiind Regal Boats, produs in SUA, Galeon, produs in Polonia, sau Pedro din Olanda. "Avem in acest moment ambarcatiuni incepand de la 15 picioare (4,95 metri - n.r.), dar si abarcatiuni de peste 8 tone. Targetul Willon Harbour il reprezinta oameni de afaceri, middle si top manageri care au rezolvat problema casei, a masinii si isi pot orienta bugetul catre achizitia unei ambarcatiuni", a decalarat Hanganu. Preturile exponatelor variaza intre 8.000 si 350.000 de euro. Pe o piata a ambarcatiunilor de agrement inca destul de putin dezvoltata, Willon Harbour, axata pe iahturi de marime medie, concureaza cu Neptun Yacht, cu showroomuri in Constanta, Bucuresti si Cluj, American Nautics si Francos Marina. Hanganu este si proprietarul producatorului de locuinte ecologice Ecomed, care isi bugetase pentru 2007 un rulaj de 2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO