Companii

Un furnizor al grupului Volkswagen vede vanzari in crestere cu 30%, pana la 20 mil. euro

Un furnizor al grupului Volkswagen vede vanzari in crestere cu 30%, pana la 20 mil. euro
23.05.2010, 23:05 133

Producatorul de componente electrice si electronice pentruindustria auto Kuhnke Production Romania din Sibiu estimeaza pentruacest an o cifra de afaceri de 20 mil. euro, in crestere cu 30%fata de anul 2009.

Reprezentantii companiei cu 400 de angajati in prezent spun cadesi au facut disponibilizari in primul trimestru din 2009, pefinal de an mare parte dintre aceste persoane au fost reangajate,ca urmare a revenirii comenzilor unor clienti din auto.

Producatorul din Sibiu lucreaza pentru Volkswagen, Audi,Porsche, Daimler sau BMW, iar la Sibiu produce bobine si componenteelectronice pentru ambele divizii, de automatizari si automotive,ale companiei-mama din Germania.

"Pentru urmatoarea perioada de timp prognozam o evolutiepozitiva a pietei, iar proiectele pe care le derulam credem ca nevor asigura o crestere a vanzarilor in 2010. Politica adoptata inaceasta perioada de criza a vizat atat profitul companiei, insa maiales dezvoltarea durabila", a declarat Andra Boboc, directorgeneral adjunct al companiei Kuhnke Production Romania.

Reprezentantii companiei din Sibiu spun ca, datorita evolutieipozitive a cifrei de afaceri si proiectelor noi aflate in derulare,Kuhnke Production Romania va investi in acest an circa 2 mil. euroin utilaje si in noi linii de productie. Totodata, sectiaelectrotehnica se va extinde si va fi mutata intr-un nou sediu, inParcul Industrial Vest Sibiu.

Compania Kuhnke Production Romania a fost infiintata in anul1998 la Sibiu, cu principal domeniu de activitate fabricareasubansamblurilor electronice (modele), si a incheiat exercitiulfinanciar din 2008 cu o cifra de afaceri de 17,3 mil. euro (peste63,5 mil. lei). Compania face parte din grupul german Kuhnke,actionarul principal al companiei din Sibiu fiind firma KuhnkeSupply Chain GmbH & CoKg.

Pe langa departamentul de productie, grupul german mai detine inRomania si un segment de vanzari, gestionat de catre companiaKuhnke Automation Romania. Kuhnke are 980 de angajati in centrelede productie Malente (Germania), Sibiu (Romania) si Limena(Italia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO