Companii

Un inginer din Craiova a inventat trotineta electrică folosită şi de Justin Bieber

Un inginer din Craiova a inventat trotineta electrică...

Autor: Mihaela Pascari

05.08.2016, 00:07 1704
Sorin Sîrbu, un inginer în vârstă de 56 de ani din Craiova, a inventat şi a lansat pe piaţa mondială trotinetele electrice E–twow, iar în ultimii trei ani s-au vândut peste 40.000 de astfel de unităţi în toată lumea.

În prezent, pro­du­sele E-twow se pro­duc la o fabrică din China unde lucrează 150 de angajaţi, iar anul acesta a fost inaugurată o fabrică la Cra­iova, unde lucrează circa 70 de angajaţi. Pentru pro­iectul de la Cra­iova, investiţia a fost făcută din fon­duri eu­ro­pene, va­loarea aces­teia fiind de 21,5 mil. lei.

Firma E-twow Elec­tric Mobility SA, care ad­ministează businessul din Ro­mânia, a fost înfiinţată în februarie 2015, începând efectiv activitatea de distri­buţie şi de marketing a brand-ului E-twow în toamna anului 2015, iar cifra de afaceri pentru perioada res­pec­tivă - adică din luna februarie până în decembrie anul trecut-  a fost de aproape 500.000 euro.

„Anul acesta am dublat, până la data actuală, vânzările înregistrate anul trecut şi estimăm o cifră de afa­ceri de aproximativ 2 milioane euro. Aceste cifre privesc exclusiv piaţa din Europa”, a spus Andreea Paşoi Sîrbu, directorul de marketing al E-twow.

O parte dintre trotinetele electrice inventate de ingi­nerul craiovean au fost fo­losite de vedete inter­naţionale precum Justin Bieber sau Demi Lovato.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO