Companii

Un nou proprietar, un nou CEO: Iulian Mangalagiu pleacă de la 1 aprilie de la conducerea Brikston Iaşi

Iulian Mangalagiu a deţinut funcţia de CEO şi membru în consiliul de administraţie al Brikston timp de 11 ani

Iulian Mangalagiu a deţinut funcţia de CEO şi membru în consiliul de administraţie al Brikston timp de 11 ani

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.03.2019, 00:07 1933

Adrian Mânzat, actualul director de vânzări şi logistică al Brikston, va fi noul CEO.

Producătorul de cărămizi Brikston Iaşi, cumpă­rat anul trecut de grupul austriac Leier, îl va avea de la 1 apri­lie în funcţia de director general pe Adrian Mânzat, ac­tualul director de vânzări şi logistică al companiei. El îl în­locuieşte pe Iulian Mangalagiu, care a stat în funcţia de CEO şi membru în consiliul de administraţie al Brikston timp de 11 ani.

„Brikston a avut în anul 2018 cele mai bune rezultate finan­cia­re din ultimii 50 de ani. Este mo­mentul să las pe altci­neva să con­ducă noua etapă de dezvol­tare a companiei“, spune Iulian Mangalagiu.

Afacerile Brikston au ajuns în 2018 la 20 de milioane de euro, în uşoară creştere faţă de anul anterior, volumul vân­ză­rilor fiind de asemenea în urcare, la 350.000 de metri cubi de cărămidă şi blocuri cera­mice. Compania are 210 angajaţi.

La sfârşitul anului 2018, grupul austriac din construcţii Leier, care era deja prezent în România cu o fabrică de materiale de construcţii în judeţul Alba, a achiziţionat producătorul de cărămizi Brikston Iaşi de la fondul de investiţii CEECAT, parte a fondului ADM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO