Companii

Un procesator de carne din Vaslui acuză: „Nu găsim forţă de muncă. Cei din ţară preferă ajutoarele sociale“

Un procesator de carne din Vaslui acuză: „Nu găsim...

Autor: Cristina Roşca

02.10.2015, 00:07 6574

Reprezentanţii grupului de firme Morandi din judeţul Vaslui, cu activităţi atât în producţia şi pro­ce­sa­rea de carne de pui, cât şi în re­tail, spun că au probleme în a găsi for­ţă de mun­că pentru că mulţi români au ple­cat din ţară, iar cei ră­maşi preferă aju­toarele sociale.

„Echipa noastră numără peste 130 de persoane. Ne confruntăm însă cu o problemă la care greu găsim rezol­va­re, respectiv lipsa forţei de muncă în zo­na judeţului Vaslui. Cei tineri, dar şi cei experimentaţi au mi­grat să mun­cească fie în alte localităţi, dar mai ales în alte ţări. Foarte mulţi dintre cei care au rămas în ţară pre­feră să trăiască din ajutoarele sociale pe care statul le asigură“, spune Alina Moraru, direc­to­rul de marketing al com­paniei con­trolate de familia Moraru.

Grupul Morandi şi-a bugetat pen­tru acest an o cifră de afaceri cu­mu­lată de 66 de milioane de lei, în creş­tere cu 38% comparativ cu 2014.

„Ca unităţi de producţie, Moran­di deţine patru ferme proprii de creş­tere a păsărilor, cu o capacitate de apro­ximativ 630.000 de pui per serie, şi o unitate de tranşare de carne de pui.“ Grupul deţine şi o re­ţea de zece ma­gazine proprii în zo­na Moldovei, unde comercia­li­zează pro­duse pre­cum carne de pui şi ouă. Produsele com­paniei sunt vândute şi în reţelele Billa, Carrefour, Mega Image şi Profi, care au în total peste 1.000 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO