Companii

Unde au ajuns activele colosului Termoelectrica, cel mai mare faliment din energia României

Unde au ajuns activele colosului Termoelectrica, cel mai...

Autor: Roxana Petrescu

28.06.2022, 00:07 1334

Lichidarea Termoelectrica a fost cel mai mare proces de reorganizare din energia locală, multiplele procese de divizare diminuând până la extincţie importanţa fostului mamut energetic. Câteva active însă, prin procese de vânzare succesive marcate de discounturi generoase, au ajuns tot la oameni cu ştate vechi în energie. Cine sunt aceştia şi care sunt planurile lor?

„Printr-o procedură transparentă şi competitivă a fost selectat în calitate de lichidator al societăţii Asocierea formată din Muşat & Asociaţii - Restructuring & Insolvency SPRL şi Muşat & Asociaţii Sparl“, se arată pe site-ul Ministerului Energiei, instituţie care nu a răspuns la întrebările ZF legate de soarta celor mai importante active din portofoliul defunctei Termo­electrica.

Potrivit informaţiilor transmise de Muşat & Asociaţii - Restructuring&Insolvency S.p.r.l., cele mai importante două active rămase după toate procesele de divizare au fost Termocentrala Doiceşti şi Termocentrala Borzeşti. Prima a ajuns prin tranzacţii succesive în portofoliul omului de afaceri clujean Teofil Mureşan şi se pregăteşte să devină gazda primei centrale nucleare modulare din lume, în timp ce a doua este controlată acum de oameni cu puternice legături cu sistemul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO