Companii

Unde va ajunge litrul de benzină?

Unde va ajunge litrul de benzină?

Litrul de benzină s-a scumpit cu 12,4% în acest an, iar motorina este cu peste 9% mai costisitoare faţă de prima zi a anului

Autor: Roxana Petrescu

03.09.2012, 00:02 2506

De la începutul anului şi până acum litrul de benzină s-a scumpit cu 12,4%, iar motorina este cu peste 9% mai costisitoare faţă de prima zi a anului.

Pragul de 6 lei pe litru este deja un mit, după ce preţul carburanţilor comercializaţi local a avut de suferit în urma ascensiunii barilului de petrol pe pieţele internaţionale, dar şi pe fondul unui leu tot mai slab. Astfel, dacă la începutul anului barilul de petrol era cotat la peste 110 dolari, spre jumătatea lunii iunie acesta ajunsese la sub 90 de dolari, pentru ca acum să revină la tranzacţionare la peste 110 dolari.

În contextul în care unii analişti, aşa cum sunt cei de la Erste, prevăd o medie pentru barilul de petrol de 123 de dolari pentru anul acesta, este de aşteptat ca începând din toamnă şi până la finalul anului să mai existe o serie de scumpiri ale carburanţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO