Companii

United Airlines s-a inteles cu pilotii pentru contract

28.08.2000, 00:00 17



United Airlines, compania aeriana cea mai mare din lume si sindicatul reprezentand cei 10.000 de piloti ai sai au anuntat vineri ca au ajuns la o intelegere privitoare la un nou contract de munca, dupa mai mult de un an si jumatate de negocieri.

Pilotii de la United au lucrat fara contract din aprilie, si multi au refuzat sa faca ore suplimentare. Acest fapt a dus la mii de ore de intarziere si amanari ale zborurilor liniei aeriene, in lunile in care se atinge un varf al calatoriilor, determinand frustrarea si furia americanilor.

Nu au fost disponibile detalii ale proiectului de contract, care urmeaza sa fie votat de catre piloti si sa intre in vigoare retroactiv, de la 12 aprilie. Chestiunile

an disputa s-au referit la orarele pilotilor si conditiile de munca, inclusiv introducerea unor avioane mai mici pe rute regionale. Cele doua parti convenisera anterior asupra capitolelor din contract referitoare la asigurari si pensii. Kathy White, purtatoare de cuvant a sindicatului, a spus ca ratificarea contractului va avea loc, cel mai devreme, la mijlocul lunii octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24