Companii

Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din energie şi alţi doi parteneri duc la nivelul următor un parc solar de peste 60 mil. euro şi obţin contractul de racordare la reţea, un pas cheie pentru verzi. Despre cine e vorba?

Ciprian Glodeanu

Ciprian Glodeanu

Autor: Roxana Petrescu

21.08.2023, 18:40 1659

Compania de proiect CIC Green Energy Beta a obţinut luna trecută contractul tehnic de racordare la reţea pentru un parc solar de 109 MW, asta după ce anul trecut obţinuse avizul tehnic Dacă proiectul va fi realizat, acesta va presupune o investiţie de circa 60-65 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Potrivit informaţiilor de pe platforma Termene.ro, CIC Green Energy Beta este deţinută de Ciprian Glodeanu (40%), Iustin Liţă (40%) şi Costin Bănică (20%). Glodeanu este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti din zona de energie solară. El a fost timp de 12 ani partener în cadrul casei de avocatură Wolf Theiss şi aproape 10 ani preşedinte al RPIA (Roma­nian Photovoltaic Industry Association). Ulterior, şi-a înfiinţat propria firmă de avocatură, pentru ca de la începutul anului trecut să devină partener fondator al unui vehicul de investiţii, 4P Renewables, care are în dezvoltare proiecte de energie verde de 1.000 MW, după cum arată datele de pe LinkedIn. Costin Bănică este head of industrial department în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL. Despre cel de-al treilea asociat al CIC Green Energy Beta, Iustin Liţă, sunt puţine date disponibile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO