Companii

UPDATE: Ursus inaugurează la Cluj o mini berărie în locul fabricii închise anul trecut. Vezi aici cum arată

UPDATE: Ursus inaugurează la Cluj o mini berărie în locul fabricii închise anul trecut

Fabrica de Bere Ursus

Autor: Laurentiu Cotu, Ioana David

07.07.2011, 12:47 1254

Compania Ursus Breweries, filialalocală a producătorului de bere SAB Miller, a deschis astăzi laCluj-Napoca o mini unitate de producţie în locul vechii locaţiiînchisă în noiembrie 2010. Începând de astăzi, producţia de bere sereia la Cluj, în vechea locaţie a fabricii de bere, clujenii putândurmări ''pe viu'' cum se fabrică berea nefiltrată, potrivitreprezentanţilor Ursus.


Noua platformă se numeşte chiar Fabrica de Bere Ursus, iar bereanefiltrată produsă aici se va comerciliza în incinta berăriei şi încâteva locaţii selecţionate din oraş. Mini berăria include un bar,un restaurant şi o terasă cu o capacitate totală de aproximativ 300de locuri.


"Este un proiect unic la nivelul SABMiller în Europa. Sperăm caacest loc şi berea care se va găsi aici să-i facă încă o dată peclujeni mândri de marca Ursus'', a declarat Grant McKenzie,vicepreşedintele Ursus România, fără a oferi informaţii desprevolumul vânzările bugetate pentru această mini berărie saucapacitatea de producţie.


Vechea fabrică de bere Ursus din Cluj, construită în anul 1878, afost închisă fiindcă avea cele mai mari costuri de producţie,potrivit conducerii Ursus Breweries. Conform unor informaţiianterioare, Ursus dispunea în luna martie de 80 de angajaţi laCluj. Compania anunţa la finele anului trecut că, odată cuînchiderea vechii fabrici de la Cluj, 150 dintre cei 161 deangajaţi ai fabricii vor fi disponibilizaţi. În prezent compania nua comunicat informaţii despre numărul angajaţilor Ursus de laCluj.


Ursus Breweries, care are în portofoliu branduri precumTimişoreana, Ciucaş, Stejar, Azuga, Redd's, Peroni Nastro Azzurro,Grolsch, Miller şi Pilsner Urquell, a înregistrat în anul financiaraprilie 2010-martie 2011 o scădere de 8% a volumelor vândute,potrivit raportului publicat de companie.


Cifra de afaceri a Ursus Breweries, subsidiara locală a SABMiller,a stagnat în lei şi a înregistrat o scădere de peste 12% în euro,la 1,2 miliarde de lei (284,2 mil. euro), potrivit datelorRegistrului Comerţului aferente anului 2009, ultimele disponibile.În acelaşi interval, profitul net s-a redus semnificativ, la 20,6mil. lei (4,8 mil. euro) faţă de 146,2 mil. lei (39,7 mil. euro) înurmă cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO