Companii

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă, Constanţa, marţi 25 aprilie. Se pot face investiţii în infrastructura de irigaţii cu panouri fotovoltaice? „Germania are un cadru legislativ pentru agrovoltaic, iar Franţa a avut preocupări în acest sens“

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă,...

Autor: Florentina Niţu

19.04.2023, 11:30 166

Evenimentul va avea loc marţi 25 aprilie 2023, începând cu ora 10:30, la Hotel Iaki, sălile Viena şi Madrid.

AgrOvoltaicul, o tehnologie care permite coexistenţa între pano­u­rile solare şi agricultură, are po­tenţial de dezvoltare şi în România.

Germania, Franţa, Spania şi Japonia au deja proiecte funcţionale, iar ele pot fi exemple şi pentru fermierii locali, dar trebuie gândit un cadru legislativ conform cu noua tehnologie.

„Cred că se pot face investiţii în infrastructura de irigaţii cu panouri fotovoltaice şi avem exemple de ţări din lume care au instalat panouri fotovoltaice cu o structură specifică, adaptată la acest lucru, astfel încât acele canale de irigaţii descoperite să poată fi şi decolmatate, să poată fi şi întreţinute, iar energia electrică produsă acolo a fost folosită pentru staţiile de pompare, de unde apa a mers către parcelele care trebuia să fie irigate“, a spus Sergiu Bazarciuc, chief operational officer în cadrul Simtel Team, companie româ­nească de inginerie şi tehno­logie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO