Companii

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”. Transformarea salariilor. Mai este salariul un factor diferenţiator în atragerea angajaţilor?

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul...

Autor: Ramona Cornea

12.03.2024, 07:30 163

Anul trecut, angajatorii s-au străduit să ţină creşterile salariale pe linia de plutire, astfel încât să poată ţină piept creşterilor de preţuri  Angajatorii spun că salariile cresc şi în 2024, dar că nu vor depăşi 10%, iar în unele sectoare abia vor ajunge la 3% faţă de anul precedent  Vor fi aceste creşteri suficiente pentru ţine angajaţii în companii sau pentru a atrage noi candidaţi?

Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor” joi, 28 martie. Cea de-a 18-a ediţie a evenimentului de resurse umane reuneşte managerii şi directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii şi le pune pe masă cele mai importante tendinţe din piaţa muncii din anul 2024.

Una dintre temele ce vor fi abordate în cadrul conferinţei este cea a transformării salariilor în anul 2024.

Anul trecut, angajatorii s-au străduit să ţină creşterile salariale pe linia de plutire, astfel încât să poată ţină piept creşterilor de preţuri. Puşi în faţa scăderii puterii de cumpărare şi a presiunii din partea angajaţilor, angajatorii au dus creşterile salariale de la an la an la recorduri de 17% în 2023. Pentru 2024, prognozele de creştere în mediul privat nu sunt la fel de optimiste. Angajatorii spun că salariile cresc şi în 2024, dar că nu vor depăşi 10%, iar în unele sectoare abia vor ajunge la 3% faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO