Urmează ZF Pharma Summit, 25-26 septembrie. Distribuţia spitalelor private în ţară: Cluj şi Constanţa, polii investiţiilor în spitale private, după Bucureşti. Peste 20 de centre cu spitalizare sunt active în fiecare din cele două judeţe

7 sep 2018 Autor: Mirabela Tiron

♦ Numărul total de paturi din spitalele private a ajuns la 7.215 anul trecut, faţă de 6.968 în anul anterior ♦ În spitalele private ajung sub 5% din numărul total al pacienţilor internaţi ♦ Din 2012 au apărut în ţară circa 30 de spitale private noi în fiecare an.

Capitala dar şi judeţele Cluj, Constanţa şi Bacău sunt destinaţiile în care s-au dezvoltat cele mai multe spitale private în ultimii ani, controlând jumătate din numărul total de unităţi spitaliceşti din ţară, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. În toată ţara funcţionau anul trecut 209 spitale private, faţă de 201 unităţi cu un an în urmă, arată aceeaşi sursă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.09.2018

 
Cuvinte cheie:
spitale
, bucuresti
, cluj
, constanta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide