Companii

Va genera energia un deal de peste 1 mld. €? Răspunsul, la ZF Power Summit ’15

Toni Volpe, CEO al Enel România

Toni Volpe, CEO al Enel România

Autor: Roxana Petrescu

11.02.2015, 00:04 445

Toni Volpe, italianul care la începutul anului trecut a preluat conducerea operaţiunilor de un miliard de euro ale Enel România, va participa în prima zi a ZF Power Summit ’15, 23 februarie, într-un panel care va reuni cele mai mari grupuri de utilităţi din România.

Toni Volpe s-a alăturat grupului Enel în urmă cu 10 ani. Între 2011 şi 2014 a fost director de planificare resurse umane, com­pensaţii, dezvoltare, instru­i­re şi recru­tare la nivel de grup, ra­portând di­rec­torului Enel pentru resurse uma­ne şi organizare. Din 2005 până în 2011, a fost country manager în Ame­rica de Nord pentru Enel Green Power (EGP), raportându-i directorului ge­neral exe­cutiv al EGP. Anterior, Toni Volpe a lucrat în Departamentul pentru strategie corporativă al Enel, raportând direct directorului general executiv al grupului Enel cu privire la programe-cheie de dezvoltare corporativă.

Din aprilie a preluat conducerea operaţiunilor Enel România, cel mai mare business privat din distribuţia şi furnizarea de energie electrică local care acoperă trei regiuni: Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud. În vara anului trecut însă, Enel a anunţat că este dispus să renunţe la operaţiunile din România, cu excepţia celor de pe segmentul energiei rege­ne­ra­bile, într-un efort de a-şi reduce datoriile la nivel de grup.

În ce stadiu se află negocierile şi în ce condiţii Enel ar putea reeva­lua situaţia de pe piaţa locală? Cât a mai stat Bucureştiul în beznă anul trecut şi ce investiţii s-au făcut în reţele? Cum va evo­lua consumul de energie anul acesta şi cum ar putea arăta un furni­zor de uti­lităţi pe termen mediu în con­textul în care liberalizarea pieţei este tot mai aproape? Cât la sută din populaţia României este conectată la energie şi care este situaţia la nivel european?

Aflaţi răspunsurile la toate aceste întrebări în prima zi a ZF Power Summit ’15, eveniment care va avea loc în Bucureşti în perioada 23-24 februarie. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO