Companii

Vacantele in Egipt i-au costat pe turistii romani 15 milioane de euro

09.04.2009, 00:00 67

Peste 25.000 de romani au mers anul trecut in vacanta in Egipt, suma pe care au cheltuit-o pe pachetele turistice fiind de cel putin 15 milioane de euro, la un sejur al carui pret incepe de la 600 de euro de persoana, potrivit calculelor ZF.

Dat fiind faptul ca un roman care merge in vacanta in Egipt sau alta destinatie exotica cheltuieste, de regula, inca o data cat pachetul de vacanta, potrivit reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, nivelul total al cheltuielilor realizate de turistii romani incepe de la 30 de milioane de euro pe sejururile din Egipt.
„Majoritatea turistilor sunt atrasi de destinatii precum Sharm-el Sheik, Hurghada si Luxor, Cairo si Alexandria, numarul turistilor romani care au venit anul trecut fiind aproape la fel cu cel din 2007", a declarat Gheorghe Cioaca, un oficial de la Ambasada Romaniei in Egipt.
Cei mai multi romani care vin in Egipt au ca scop vacantele, si doar 100 de romani au venit pentru afaceri. „Pot spune ca statistica aceasta reprezinta romanii care au contactat biroul de promovare economica din Egipt. Deci nu putem cunoaste exact numarul celor care au venit in interes de business. Sunt unii care nu au contactat sectia economica a ambasadei", a spus el.
Egiptul ramane pentru romani mai mult o destinatie de vacanta si mai putin una in care merg pentru afaceri sau ca sa se mute definitiv. Agentiile de turism au inceput sa opereze mai mult pe aceasta destinatie odata cu intrarea companiilor de chartere, aducand mereu in oferta lor destinatii noi. Una dintre destinatiile noi care va fi inclusa in oferta agentiilor de turism anul acesta este Taba, in care se pot face sporturi nautice si scufundari si in care se gasesc numeroase centre spa, un sejur de sapte zile incepand de la circa 600 de euro, cu cazare asigurata la un hotel de patru stele all-inclusive si transport cu charter. „Pe langa Sharm-el Sheik si Hurghada am adus ca destinatie noua Taba, pe care operam direct printr-un charter al Tarom. In fiecare saptamana, incepand cu luna iunie, vom avea un charter de 180 de locuri. Speram sa vindem 3.000 de pachete turistice", a spus Tatiana Bulubica, marketing manager al agentiei Perfect Tour, care a finalizat anul trecut cu afaceri de 24 mil. euro.
Romanii aleg sa mearga in vacanta in Egipt, una dintre cele zece destinatii preferate, deoarece pot opta atat pentru sejururi, circuite culturale, dar si pentru vacante pe croaziere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO