Companii

Vacanţele scumpe în străinătate îi trimit pe români pe litoralul autohton. Hotelierii spun că rezervările sunt peste nivelul anului trecut

Cele mai căutate staţiuni sunt Mamaia şi Eforie Nord, însă există un interes tot mai mare pentru Neptun-Olimp.

Cele mai căutate staţiuni sunt Mamaia şi Eforie Nord, însă există un interes tot mai mare pentru Neptun-Olimp.

Autor: Miruna Diaconu

27.06.2023, 00:05 140

Sezonul de vară din 2022 a adus o scădere de 6% pentru hotelierii de la malul mării, astfel că judeţul Constanţa a primit 950.000 de turişti în cele trei luni de vară din 2022.

Preţurile vacanţelor în străinătate au suferit majorări semnificative în acest an comparativ cu sezonul estival de anul trecut, astfel că românii încep să se reorienteze tot mai mult către staţiunile de pe litoralul românesc. Cererile de cazare sunt mult peste nivelul anului trecut, susţin hotelierii de pe litoral, astfel că aşteptările sunt de a depăşi rezultatele sezonului de vară din 2022.

„Creşterea nu­mărului de rezer­vări în 2023 com­parativ cu anii 2021, respectiv 2022, este una considerabilă. Faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, agenţia de turism Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe această nişă de vacanţe, înregistrează o creştere de peste 37%“, spun reprezentanţii agenţiei de turism Litoralulromânesc, specializată în vacanţe în staţiunile de la malul mării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO