Companii

Vaillant vinde o treime din centralele termice pe piata Capitalei

16.02.2009, 17:41 218

Compania Vaillant Romania, filiala locala a producatorului german cu acelasi nume, a realizat in 2008 pe zona Capitalei si a judetului Ilfov vanzari de 3,7 mil. euro, adica o treime din totalul cifrei de afaceri de anul trecut care s-a ridicat la 11,3 mil. euro (41,6 mil. lei), in crestere cu 20% fata de 2007.

"Cifra de afaceri a inregistrat in 2008 o crestere de 20% fata de anul precedent, ca urmare a strategiilor de marketing, a dezvoltarii retelei de distributie si a cresterii notorietatii marcilor pe care le detinem. In prezent grupul detine o retea de distributie cu acoperire nationala, ponderea cea mai mare in vanzari fiind inregistrata in zonele Bucuresti si Ilfov, aproximativ o treime din totalul vanzarilor fiind inregsitrate aici", a declarat Paul Vintila, directorul de marketing si vanzari al Vaillant.
Grupul comericalizeaza in Romania, in parteneriat cu aproximativ 200 de distribuitori, trei dintre marcile grupului: Vaillant, Saunier Duval si Protherm. Pentru acest an, compania a anuntat ca se va orienta catre consolidarea businessului, prin pastrarea cotei de piata. Totodata Vaillant spera ca in 2009 vanzarile sa fie majorate de tehnologiile care folosesc energii regenerabile, in ultima perioada tot mai multi romani fiind tentati de acestea, datorita reducerii costurilor cu termoficarea.
"2009 se anunta un an foarte greu din punctul de vedere al conjuncturilor economice, iar Vaillant se va concentra pe consolidarea actiunilor si a strategiilor aplicate pana acum, pentru mentinerea pozitiei pe piata si realizarea vanzarilor prognozate pentru acest an. De asemenea, ne vom axa pe promovarea produselor ce folosesc energii regenerabiule si sunt mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie", a adaugat Vintila. Ca alternative pentru incalzirea traditionala pe baza de gaze naturale, Vaillant comercializeaza pompe de caldura, panouri solare, echipamente electrice, precum si echipamente pe combustibili solizi. Potrivit estimarilor principalilor jucatori de pe piata, pentru acest an este preconizata o stagnare a pietei in volum. Cu toate acestea, valoarea pietei ar putea sa creasca, preturile fiind direct influentate de evolutia cursului valutar.
"Piata centralelor murale a atins aproximativ 100 mil. euro, respectiv 155.000 de unitati, insa o estimare cat mai aproape de realitate se va putea face in al doilea semestru al anului. Este foarte clar insa ca preturile se vor modifica din cauza cursului de schimb valutar, o estimare in acest sens fiind prematura", a incheiat Vintila.
Printre principalii concurenti pe piata centralelor termice din Romania mai activeaza companii ca Baxi (Marea Britanie), Viessmann si grupul Bosch (Germania), cu marcile Buderus si Junkers.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO