Companii

Valoarea pieţei de curierat va depăşi 6 mld. lei în 2022, însă creşterea va fi mai temperată decât în ultimii doi ani

Valoarea pieţei de curierat va depăşi 6 mld. lei în...

Autor: Miruna Diaconu

16.08.2022, 18:30 277

♦ Dacă în 2019, numărul angajaţilor a fost de doar 17.500 de oameni, în 2021, numărul acestora a ajuns la 22.600 de salariaţi în piaţa de curierat.

Piaţa de curierat îşi continuă creşterea şi în acest an, însă avansul va fi mai temperat decât majorările cu care s-au obişnuit companiile în ultimii doi ani. Valoarea pieţei va depăşi anul acesta 6 mld. lei, un avans de doar 10%, conform estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

Avansul pieţei de curierat se datorează în principal creşterii e-commerce-ului, ca urmare a pandemiei. Ultimii doi ani, marcaţi de pandemie, în care oamenii au stat mai mult acasă şi au comandat diverse produse pentru a le fi livrate acasă, au reprezentat cei mai buni ani pentru piaţa locală de curierat.

Cu toate că anul 2022 era aşteptat ca fiind un an de creştere mai temperată, ridicarea restricţiilor, izbucnirea războiului şi crizele cumulate în această perioadă au determinat jucătorii din piaţă să îşi revizuiască creşterile.

Pentru anul acesta, aşteptările privind valoarea pieţei de curierat arată depăşirea pragului de 6 mld. lei, însă acest lucru va depinde de ce se va întâmpla în ultima parte a anului, una dintre cele mai importante perioade pentru curieri. De Black Friday şi de sărbătorile de iarnă, curierii înregistrează cele mai mari volume din an, iar modul în care vor decurge aceste două momente, va influenţa direct şi rezultatul final al companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO