Companii

Vanzarile de mobila scad de la luna la luna

15.07.2009, 19:56 22

Producatorul de mobilier din lemn masiv Libertatea din Cluj-Napoca estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 2,4 mil. euro, in scadere cu 20% fata de anul trecut. Compania clujeana a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de circa
3 mil. euro, in scadere fata de anul precedent cand vazarile Libertatea au ajuns la aproximativ 4 mil. euro.
„Criza financiara afecteaza in mare masura activitatea companiei noastre, vanzarile se diminueaza de la o luna la alta, astfel ca am fost nevoiti sa renuntam si la o parte din angajati", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Marchis, director economic in cadrul Libertatea.
Potrivit reprezentantilor companiei clujene, cererea cea mai mica in prezent pe piata de mobila se inregistreaza pe segmentul mobilei clasice din lemn, iar pentru majoritatea producatorilor instabilitatea cursului valutar si cresterea semnificativa a pretului materiilor prime, al energiei electrice si al gazului a dus la o diminuare semnificativa a afacerilor.
In 2008 exportul a reprezentat 60% din totalul cifrei de afaceri a companiei Libertatea, 28% din productie fiind directionata catre Rusia si 11% catre Ucraina.
Actionarii companiei sunt omul de afaceri Dan Sorin Lucian cu 65,73% din titluri, SIF Banat-Crisana cu 9,28% din actiuni, restul de 24,99% din actiuni fiind controlate de mai multe persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO