Companii

Vânzările Heineken au crescut cu 6% în România, dar lupta se duce pe preţuri

Heineken a vândut mai multă bere în România în primul semestru, dar profitul a scăzut

Autor: Vlad Popescu

22.08.2012, 10:33 591

"Volumul din România a crescut cu un procentaj mediu de o singură cifră, uşor sub creşterea de 7% înregistrată la nivelul pieţei berii. (...) În pofida avansului semnificativ al vânzărilor în volum, piaţa foarte competitivă a limitat preţurile", se spune în comunicat.

Vânzările Heineken în Europa Centrală şi de Est au crescut ca volum cu 5,7% în primul semestru, la 26,8 milioane hectolitri de bere, datorită performanţelor solide din Rusia, Polonia, România, Austria, Bulgaria şi Belarus, precizează compania. Creşterea a fost însă limitată de scăderi în Grecia şi Germania.

Profitul din Polonia şi România a fost mai redus, însă a rămas stabil în Rusia, potrivit comunicatului.

Veniturile grupului în regiune au urcat uşor în perioada analizată, la 1,58 miliarde euro, iar profitul EBIT (înainte de dobânzi şi taxe) a scăzut cu 27%, la 114 milioane euro.

Heineken este cea mai mare companie producătoare de bere din Europa şi a treia din lume ca volum de bere vândută.

Grupul are pe piaţa românească patru fabrici, la Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova şi Mureş.

Heineken România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,04 miliarde de lei (245,3 milioane euro), în creştere cu 11,5%, iar volumul vânzărilor a urcat cu 7,5%.

Grupul olandez a înregistrat în primul semestru venituri de 8,77 miliarde euro la nivel mondial, în urcare cu 5%, iar profitul net a urcat cu 30%, la 783 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO