Companii

Vanzarile Techo si-au revenit in primul trimestru

11.05.2001, 00:00 34



Techo Romania, reprezentanta companiei poloneze de mobila, a inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere a vanzarilor de 14% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, dupa ce in 2000 a declarat Cristian Dinu, director general Techo Romania.

"Una dintre principalele tendinte este cresterea cererii este pentru mobilierul cu suport metalic, de 50% comparativ cu 1998", sustine Dinu.

Techo Romania a avut in 2000 o cifra de afaceri de 2 milioane de dolari si cu un profit net de 130.000 de dolari, vanzarile fiind mai mici cu circa 27% decat in 1999, cand cifra de afaceri a fost de 2,75 milioane de dolari, cu un profit net de 205.000 de dolari.

"Vanzarile au scazut de la an la an pentru ca segmentul de piata caruia ne adresam era in descrestere, dar in acest an speram sa inregistram o crestere a vanzarilor", a declarat Dinu.

"Cresterea, pana in prezent, a vanzarilor nu e spectaculoasa pentru ca, in ciuda sporirii exigentelor referitoare la standardele de calitate a mobilierului, consumatorul roman se afla in continuare sub presiunea bugetelor restranse, construite fara a tine seama de functionalitatea si rezistenta mobilierului", a spus Dinu.

In context, Dinu crede ca piata autohtona se afla la inceputul unui proces de maturizare ce a inceput odata cu constientizarea importantei serviciilor complementare: amenajarilor interioare (project management, consultanta de specialitate, proiectare computerizata, service de intretinere).

"In urmatorii doi - trei ani se prefigureaza o intensificare a activitatii firmelor de profil, bazata pe cresterea cererii de noi spatii pentru birouri, renovarea sediilor, casarea mobilierului aflat in uz de mult timp", considera directorul Techo Romania.

Techo Mobilier se afla in Romania de patru ani, are opt angajati permanenti iar investitia initiala a fost de 100.000 de dolari. Mobila este produsa la Praga, in Cehia, iar reprezentantii companiei spun ca la inceputul lunii iunie ar fi posibil sa aiba loc deschiderea oficiala a showroom-ului firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24