Companii

Vedeţi aici ce spune noul ministru al Sănătăţii în prima conferinţă de presă. Ce taxe noi se pregătesc

Autor: Ioana David

30.08.2011, 15:05 509

Noul ministru al Sănătăţii Ritli Ladislau, a declarat în prima conferinţă de presă de la numirea în funcţie că forma finală a taxei de clawback - o contribuţie pe venituri aplicată furnizorilor de medicamente, menită a intra în vigoare la începutul lunii septembrie - nu a fost încă finalizată. Ministrul a făcut menţiuni şi despre o altă taxă de "payback", fără să ofere însă precizări în acest sens.

"Taxa de clawback are efect reglator pentru a nu depăşi anumite limite în decontarea medicamentelor. Nu avem neapărat venituri din această taxă. Taxa payback este aducătoare de venituri şi va fi diferenţiată între generice şi originale", a spus ministrul.

Oficialul a mai anunţat că pachetele de servicii medicale de bază vor fi definitivate anul acesta dar nu a anunţat ce formă vor îmbrăţişaacestea. În ceea ce priveşte taxa de fast-food - o idee avansată de predecesorul său - Ritli Ladislau a spus că nu a dezvoltat această idee dar nu exclude să o reia în altă formă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24