Companii

Veniturile dezvoltatorului austriac Immofinanz din chirii au crescut cu 4% în T1 2017, ajungând la 12 mil. euro. Portofoliul imobiliar se apropie de 1 mld. euro

Veniturile dezvoltatorului austriac Immofinanz din chirii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.05.2017, 00:05 167

Dezvoltatorul imobiliar aus­triac Immofinanz, care deţine pe piaţa locală mai multe proiecte de retail şi de birouri, a obţinut în primele trei luni ale anului venituri din chirii în valoare totală de 12,2 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de primul trimestru al anului trecut.

Raportat la întregul grup, chiriile din România reprezintă 21,4% din total. Proprietăţile Immofinanz în România reprezintă 21,2% din portofoliul total al grupului Immofinanz, fără activele din Rusia. Pe piaţa locală, austriecii au 72 de proprietăţi, dintre care 17 sunt investiţii finalizate, trei sunt proiecte în dezvoltare, opt sunt proiecte imobiliare adiţionale, adică apartamente destinate vânzării după finalizare, iar 44 sunt proiecte în analiză. Portofoliul din România are o valoare de 845,4 mi­li­oane de euro.

După finalizarea proiectelor în dezvoltare ale grupului, valoarea portofoliului ar putea creşte cu 71,5 mi­lioane de euro, după cum spun reprezentanţii companiei. Astfel, valoarea totală va depăşi 915 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO