Companii

Veniturile EBS Cluj au crescut cu 42% în primele opt luni

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2011, 18:31 509

Grupul EBS din Cluj-Napoca, furnizor de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning), a realizat în primele opt luni venituri de 5,3 mil. euro, în creştere cu 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, în primele opt luni afacerile companiei pe piaţa locală au înregistrat o creştere de circa 20%, în timp ce veniturile pe piaţa externă s-au majorat cu 49%. Creşterea veniturilor EBS pe pieţele externe a fost determinată de extinderea colaborării cu clienţii actuali ai companiei, dar şi de incheierea unor noi parteneriate cu firme precum IDS Scheer, Software AG sau Bearing Point. În prezent, cel mai mare client al EBS este SAP AG. Conducerea EBS mizează în acest an pe o cifră de afaceri, la nivel de grup, de circa 8,8 mil. euro, în creştere cu 32% faţă de anul trecut.

"Cu toate că instabilitatea şi derapajele de pe pieţele financiare internaţionale devin tot mai evidente, plecăm de la considerentul ca anul 2011 va deveni cel mai bun an din istoria grupului EBS", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBS România (principala companie a grupului EBS). Potrivit conducerii companiei, serviciile de tip SAP au devenit motorul principal de creştere pentru EBS.

Din grupul EBS fac parte companiile EBS România, EBS Consulting, msg systems România sau DocEssensis. Pe segmentul BPO (Business Process Outsourcing), EBS dezvoltă servicii payroll, precum şi suport şi mentenanţă pentru sistemele informatice.

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Daimler, Lexware, Hansalog, Haufe Medien, GIP, Benteler. Pe lângă industria producătoare de automobile, pe piaţa externă EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media, IT.

Pentru piaţa locală EBS dezvoltă, comercializează, implementează şi oferă consultanţă pentru soluţiile SAP, produsele proprii Clarvision ERP şi Clarvision Salarizare, precum şi pentru aplicaţiile Clarvision CRM şi Clarvision BI, soluţii dezvoltate în parteneriat cu Microsoft, respectiv Oracle. EBS deţine trei sedii în Cluj-Napoca şi filiale în Sibiu, Braşov şi Bucureşti.

În prezent EBS numără peste 500 de angajaţi şi colaboratori externi, circa 140 dintre aceştia fiind angajaţi în ultimele 12 luni. EBS are disponibile în momentul de faţă peste 70 de noi poziţii, pentru care recruteaze specialişti IT şi consultanţi economici. Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO