Companii

Vicepresedintele Gazprom: Nu ne interseaza participatii minoritare la companii asa cum ar fi Romgaz. Noi vrem parteneriate strategice

10.06.2010, 20:38 33

Vicepresedintele Gazprom, Alexandr Medvedev, a declarat caGazprom nu este interesat de preluarea unui pachet minoritar deactiuni din cadrul Romgaz, cel mai mare producator intern de gazenaturale care urmeaza sa fie listat anul viitor la Bursa de laBucuresti. Potrivit celor mai recente declaratii ale autoritatilorlocale, un pachet de 15% din actiunile Romgaz ar putea fi listatein 2011 la bursa.

"Pe noi nu ne intereseaza sa detinem pachete minoritare deactiuni. Ne intereseaza parteneriatele strategice si nuparticipatii la bursa", a declarat Medvedev.

Potrivit acestuia, in urma semnarii memorandumului de intelegerede anul trecut dintre Romgaz si Gazprom privind implicarea in comuna celor doua companii in mai multe proiecte, nu s-a ajuns pana inacest moment la vreun rezultat concret.

"Vrem sa facem depozite de inmagazinare a gazelor, indiferentdaca Romania va face sau nu parte din South Stream. Pana acum insanu avem niciun proiect concret, sunt abia in faza de studii deprefezabilitate. Nu sunt nici bugete stabilite pentru acesteinvestitii. In ceea ce priveste partea de implicare in uneleproiecte privind productia de energie electrica, nu ni s-a propusnicio investitie concreta in care ne-am putea asocia cu Romgaz", amai spus reprezentantul Gazprom.

Romgaz, care este una dintre cele mai valoroase companii dinRomania, va prelua in contul unor datorii de circa 96 de milioanede euro termocentrala Iernut. Centrala a fost evaluata la 230 demilioane de euro si ar putea reprezenta primul pas concret alcompaniei pe piata de energie electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels