Companii

Viitorul în radiologia medicală: echipamentele imagistice devin mai complexe cu cât oamenii sunt mai bolnavi

Claudia Oanea, managing director, Siemens Healthineers România

Claudia Oanea, managing director, Siemens Healthineers România

Autor: Georgiana Mihalache

06.03.2024, 17:20 125

♦ Claudia Oanea, Siemens Healthineers România: „Există o determinare puternică în rândul profesioniştilor şi a întreprinzătorilor români“.

Cei mai norocoşi dintre oa­menii care nu au experimentat sune­tul de la o investigaţie CT (computer to­mo­graf) sau RMN (rezonanţă mag­ne­tică nucleară), pot avea o mos­tră din zumzetul a 8.000 de oameni care participă la un congres medical unde se întâlnesc cele mai mari companii de med tech din lume cu potenţialii clienţi. Aşa s-a întâmplat şi la Viena, în perioada 28 februarie-3 martie, la Congresul European de Radiologie.

Încă de la primele ore, spaţiul ge­neros din clădirea înaltă de lângă Dunăre se umplea de oameni veniţi să descopere viitorul în medicină, în produsele expuse, în pliante şi prezentări. În total, peste 240 de companii din 35 de ţări au avut câte un stand într-unul dintre etajele dedi­ca­te con­gresului. For­fota şi schim­bul de informaţii şi idei din domeniul medical semănau cu mişcarea browniană, gene­rată de data aceasta de nevoia de soluţii.

Pacienţii sunt tot mai bătrâni şi mai bolnavi, medicii sunt tot mai puţini, aşa că echipamentele clasice de diagnostic trebuie îmbunătăţite.

„Pentru Siemens Healthineers, par­ticiparea la evenimente precum ECR 2024 reprezintă mai mult decât o opor­tu­nitate comercială, este o dovadă a an­gajamentului nostru faţă de inovaţie şi progres în domeniul imagisticii medica­le. Acest eveniment reprezintă un mo­ment important în calendarul nostru, deoarece ne oferă posibilitatea de a ne alătura comunităţii internaţionale de profesionişti din domeniul sănătăţii şi de a împărtăşi cele mai recente inovaţii şi descoperiri“, spune Claudia Oanea, ma­naging director, Siemens Healthineers România, prezentă la Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO