Companii

Virgil Mailat va investi banii obtinuti din vanzarea Bere Mures in clinici private

04.03.2008, 20:36 58

Virgil Mailat, cel mai vizibil dintre actionarii Bere Mures, companie achizitionata la sfarsitul saptamanii trecute de producatorul olandez de bere Heineken, a declarat ca intentioneaza sa investeasca cea mai mare parte a sumei pe care o va primi din vanzarea Bere Mures intr-o retea de clinici private.
Mailat va incasa peste 35 de milioane de euro pe un pachet de 25% din actiunile Bere Mures, in conditiile in care valoarea tranzactiei a fost de peste 150 de milioane de euro, potrivit actionarului Bere Mures.
"Vreau sa investesc in constructia de clinici private, deoarece cred ca este o afacere de viitor. Am deja in Targu-Mures un hotel pe care il voi transforma si alte doua cladiri in apropiere, fostul Seracom pe care l-am achizitionat in urma cu doi-trei ani de la AVAS", a declarat Virgil Mailat, care este si membru al Biroului Judetean al PNL Mures.
Desi nu a precizat suma pe care o va aloca acestui business, el a mentionat ca va investi majoritatea banilor primiti in urma vanzarii actiunilor detinute in Bere Mures. "Clinicile vor fi specializate in urologie, O.R.L si maternitate".
Mailat urmeaza astfel "traseul" lui Florin Andronescu, fondatorul retailerului de electrocasnice Flanco si al afacerii de credite de consum Credisson, vandute mai tarziu catre Flamingo, respectiv Cetelem. Numai din vanzarea Credisson, omul de afaceri a investit in 2006 aproximativ cinci milioane de euro in construirea a doua clinici private, ajutand astfel la dezvoltarea companiei de servicii medicale Sanador, creata in 1999 de el si sotia sa.
Heineken a achizitionat la sfarsitul sap-tamanii trecute capacitatea de productie si brandurile Neumarkt, Dracula si Sovata detinute de producatorul de bere din Mures, unitatea de productie a marcilor de apa minerala Cezara si de apa plata Cheile Cibului, dar si complexul turistic Germisara din statiunea Geoagiu-Bai, situata in judetul Hunedoara.
"Dupa finalizarea tran-zactiei, toti actionarii care detin functii de conducere in cadrul Bere Mures vor fi inlocuiti de managementul Heineken", a spus actualul director general al Bere Mures.
In prezent, alti doi actionari ai companiei, Alexandru Rus si Emil Morariu detin functii de conducere in cadrul producatorului muresean, Rus ocupand pozitia de director economic, in timp ce Emil Morariu administreaza complexul turistic din judetul Hunedoara.
Planurile lui Morariu, dupa vanzarea actiunilor detinute la Bere Mures, ar putea fi indreptate catre piata imobiliara. El a anuntat anterior ca intentioneaza sa investeasca anul acesta aproximativ 4 mil. euro in contructia unui nou hotel de trei sau patru stele in Targu-Mures, impreuna cu ginerele sau.
El mai detine in jurul orasului Targu-Mures un teren de zece hectare pe care doreste sa dezvolte un cartier rezidential, dar vizeaza si dezvoltarea unor cladiri de birouri in Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO