Companii

Vizită surpriză a miliardarului Lakshmi Mittal în România. "Nu ştim de ce a venit", spun reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi

Vizită surpriză a miliardarului Lakshmi Mittal în România. "Nu ştim de ce a venit", spun reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi
17.05.2012, 17:02 1698

Miliardarul Lakshmi Mittal, proprietarul grupului ArcelorMittal, se află în România şi discută, joi, cu directorii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Magnatul indian a sosit joi dimineaţă cu un elicopter care a aterizat pe platforma combinatului.

Liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber, a declarat că Mittal a coborât din elicopter însoţit de country manager-ul ArcelorMittal, Ionel Borş, şi a fost întâmpinat de directorul general al combinatului gălăţean, Bruno Ribo.

"Nu se cunosc motivele pentru care domnul Mittal face această vizită. Există însă informaţii care arată că vizita acestuia ar putea avea legătură cu situaţia legată de energie şi de starea unităţii de la Galaţi", a spus el, completând că este posibil ca Mittal să aibă o întâlnire, tot joi, la Bucureşti, cu autorităţi guvernamentale.

Oferta ArcelorMittal Galaţi, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România, de achiziţie a electricităţii prin bursa de profil OPCOM a fost anulată, în martie, întrucât combinatul nu a primit nicio ofertă de vânzare. Compania viza cumpărarea unei cantităţi de energie de 3,15 milioane MWh (aproximativ 5% din consumul naţional), pentru o perioadă de doi ani.

Anterior, ArcelorMittal Galaţi contactase Nuclearelectrica pentru a cumpăra energie la preţ redus, însă compania de stat a transmis că nu dispune de suficientă electricitate pentru acoperirea cererii combinatului.

În ultimii doi ani combinatul siderurgic a cumpărat energie prin OPCOM. Contractul încheiat în 2010 de combinatul siderurgic cu Hidroelectrica a intrat în atenţia Comisiei Europene, pentru că preţul s-a plasat cu mult sub valorile de pe piaţă.

Săptămâna trecută conducerea ArcelorMittal Galaţi a anunţat că ar putea renunţa la producţia de piese mecanice noi, una dintre principalele activităţi ale Uzinei de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice. Peste 350 de muncitori au oprit atunci lucrul şi au cerut explicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO